Medicin.dk og Lægemiddelstyrelsen

Revisionsdato: 07.03.2023

Lægemiddelstyrelsen og medicin.dk samarbejder om lægemiddelinformation på en række områder. 

 

Løbende opdateringer - medicinpriser 

Medicin.dk har adgang til Lægemiddelstyrelsens "Medicinpriser", der opdateres hver 14. dag. På den måde er data på medicin.dk opdateret fra gældende dato. Medicinpriser indeholder information om bl.a. gældende medicinpriser og pakningsstørrelser for lægemidler på det danske marked, ligesom information om udgåede pakninger fremgår. Medicin.dk opdateres i takt med Medicinpriser. 

Desuden orienteres medicin.dk direkte af Lægemiddelstyrelsen, når der er ændringer i tilskudsregler. Det gælder både overordnede ændringer og ændringer på lægemiddelniveau. 

 

Lægemiddelstyrelsens logo 

 

 

 

 

Indlægssedler og produktresumeer 

Medicin.dk henter automatisk hver nat de nyeste indlægssedler og produktresuméer (det dokument et lægemiddel godkendes på baggrund af) fra Lægemiddelstyrelsens hjemmeside. Opdateringer vedrørende indlægssedler, lægges på Medicin.dk - indlægssedler hurtigst muligt. Relevante opdateringer fra produktresuméer overføres til hhv. Medicin.dk - professionel og medicin.dk - borger i 14. dages intervaller. 

 

Bivirkninger 

Desuden er der - i samarbejdet mellem Lægemiddelstyrelsen og medicin.dk - en fast procedure for, hvordan akutte advarsler, krav om skærpet indberetning eller anden information fra Lægemiddelstyrelsen - om fx bivirkninger eller interaktioner - publiceres på medicin.dk. 

 

Se Medicinpriser eller Lægemiddelstyrelsens forside

 

Læs også om medicin.dk's samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed